Dziś doskonała alternatywa dla spaghetti czyli makaron podany z pulpecikami w sosie pomidorowym.
Przesmażamy drobno pokrojoną cebulkę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem (2-3 ząbki). Dodajemy do tego opakowanie pasty pomidorowej, zioła (oregano, tymianek), sól i pieprz.
W trakcie jak robi się sos przygotowujemy mięso w zasadzie jak na zwykłe kotlety mielone. 500 g mięsa mielonego mieszamy z jajkiem, bułką tartą, odrobiną oliwy, solą, pieprzem oraz tymiankiem i bazylią. Z mięsa tworzymy małe pulpety umieszczając w każdym z nich kosteczkę żółtego sera i wkładamy do sosu. Kiedy mięso się upiecze nie pozostaje nic innego niż podać je na makaronie i polać sosem.
Obiad gotowy w zasadzie w 30 min i bez zbytniego wysiłku a bardzo smaczny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz